Hagyományos lekvárok
Titkos receptúra alapján készült, valódi kézműves lekvár, amely a kert és az erdő ízeit, vitaminjait hordozza hamisítatlanul magában.
Birsalma Lekvár
Összetevők: birsalma, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát
100 g termék 80g gyümölcs felhasználásával készül
Összes cukortartalom: 30g/100 g
Napfénytől védve tárolandó!
Bodzalekvár
Összetevők: fekete bodza velő (bodza bogyó velőzve)
reszelt alma, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát
100 g termék 85 g gyümölcs felhasználásával készült
(60 g bodza, 25 g alma)
összes cukortartalom: 30g / 100 g
Felbontás után hűtve tárolandó!
A bodzalekvárt kíméletes eljárással főzzük, ügyelve arra, hogy az értékes vitaminok, ásványi anyagok (pl. B1-, B6-, B12-, C-vitamin, vas) benne maradjanak. Kiváló alapanyag palacsintához, piskótákhoz, de remek kiegészítője lehet egy finom házi Puncstorta receptnek is. Tudtad, hogy a népi hagyomány szerint mi mindenre gyógyír a bodza?
Csipkelekvár (hecsedli)
Összetevők: csipkebogyó velő, (csipkebogyó magtalanítva, szőrtelenítve, passzírozva)
cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát
100 g termék 75 g gyümölcs (csipkebogyó velőzve) felhasználásával készült
összes cukortartalom: 25 g / 100 g
Napfénytől védve tárolandó!
Felbontás után hűtve tárolandó!
Kizárólag csipkebogyóból, hagyományos eljárással készült termék.
Rizsfelfújthoz (riskó) és húsokhoz ajánljuk. Illetve teába is kiváló szószként.
Dió-alma gyümölcsdesszert
Összetevők: Dió, almavelő,
cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát
100 g termék 75 g gyümölcs felhasználásával készült
(45 g dió, 30 g alma)
összes cukortartalom: 30 g / 100 g
Napfénytől védve tárolandó!
Felbontás után hűtve tárolandó!
A dió-alma lekvár minőség megőrzési ideje rövidebb, mint más termékeké!
Diólekvárunk kiváló palacsintába, rántott Camambert-hez, gyerekeknek kiflire, zsemlére, mogyorókrém helyett. Sütésálló, így zserbóba, beiglibe, kiflibe is ajánlott. A lekvárt kíméletes eljárással főzzük, ügyelve arra, hogy az értékes vitaminok, ásványi anyagok (pl. A-, B1-, B6-, C-, K-vitamin, kálium,foszfor, kalcium, cink, réz, magnézium, vas) benne maradjanak.
Eperlekvár
Összetevők: eper, almavelő,
cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát
100 g termék 80 g gyümölcs felhasználásával készült
(70 g fekete áfonya, 10 g alma)
összes cukortartalom: 30g / 100 g
Felbontás után hűtve tárolandó!
Fahéjas Almalekvár
Összetevők: alma, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, fahéj 1 ezrelék
100 g termék 75 g gyümölcs felhasználásával készült
összes cukortartalom: 25 g / 100 g
Napfénytől védve tárolandó!
Felbontás után hűtve tárolandó!
Ajánljuk pirítóshoz, gofrihoz és palacsintához is.
Ajánljuk deszertekhez, palacsintához, buktához, fánkhoz és muffinhoz.
Fekete Áfonya-alma lekvár
Összetevők: erdei fekete áfonya, almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát
100 g termék 85 g gyümölcs felhasználásával készült
(60 g fekete áfonya 25 g alma)
összes cukortartalom: 25 g / 100 g
Napfénytől védve tárolandó!
Felbontás után hűtve tárolandó!
A fekete áfonya lekvár pikáns íze miatt kedvelt, amely mind a deszertekhez, mind pedig a húsokhoz kivételes élményt nyújt. A népi gyógyászatban temérdek jótékony hatását tartják számon, amelyről bővebben írunk is a termék alatt. A lekvárt kíméletes eljárással készítjük, ügyelve arra, hogy a sok vitaminok és ásványi anyagok (pl. A-, B1-, C-, D-vitamin, vas, magnézium, kalcium, mangán, cink, kén, foszfor) benne maradjanak.
Fekete Berkenye Lekvár
Összetevők: fekete berkenye, almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, fahéj, szegfűszeg
100 g termék 75 g gyümölcs felhasználásával készült
(60 g fekete berkenye 25 g alma)
összes cukortartalom: 30 g / 100 g
Napfénytől védve tárolandó!
Felbontás után hűtve tárolandó!
Többnyire pálinkát főznek belőle, de a Papp lekvár elsők között készített lekvárt a fekete berkenyéből.
Feketeribizli Lekvár
Összetevők: fekete ribizli velő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát,
100 g termék 75 g gyümölcs felhasználásával készül
összes cukortartalom: 30 g / 100 g
Napfénytől védve tárolandó!
Felbontás után hűtve tárolandó!
Húsételekhez és sajtokhoz tudjuk ajánlani.
Füge alma
Összetevők: füge, almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát,
100 g termék 75 g gyümölcs felhasználásával készült
(45 g füge, 30 g alma)
összes cukortartalom: 30 g / 100 g
Napfénytől védve tárolandó!
Felbontás után hűtve tárolandó!
Mit szólnál egy Fügelekváros csirkemellhez baconbe tekerve. Ugye milyen ínycsiklandóan hangzik? Különleges ízvilága miatt azonban a füge remek választás lehet süteményekhez is. A lekvárt kíméletes, vitamin megőrző módszerrel főzzük, ügyelve arra, hogy az értékes vitaminok és ásványi anyagok (pl. A,- K,- B1- B2,- E-vitaminok, kalcium, cink, vas, jód, kálium) benne maradjanak.
Galagonya-almával lekvár
Összetevők: galagonya velő, almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát,
100 g termék 80 g gyümölcs felhasználásával készült
(60 g galagonya, 20 g alma)
összes cukortartalom: 18 g / 100 g
Napfénytől védve tárolandó!
Felbontás után hűtve tárolandó!
Ajánljuk muffinhoz és rizsfelfújthoz.
Gesztenyelekvár
összetevők: gesztenyepüré (gesztenye 71%, cukor, rum és vanília aroma) cukor, almavelő, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát
100 g termék 85 g gyümölcs ( 50 g gesztenye, 35 g alma) felhasználásával készült
összes cukortartalom 35 g/100 g
Felbontás után hűtve tárolandó!